“Tänk om”-historien om Joe Montana och Barry Sanders

"Tänk om"-historien om Joe Montana och Barry Sanders

“Tänk om”-historien om Joe Montana och Barry Sanders

Före säsongen 1993 uttryckte den legendariske quarterbacken Joe Montana sitt intresse för att gå till Detroit Lions. Vid den tidpunkten förberedde sig Montana på att lämna San Francisco 49ers och Lions hade en framtida Hall of Fame-runningback i Barry Sanders.

Lions head coach Wayne Fontes blev så glad över nyheten att han omedelbart rapporterade den till Chuck Schmidt, lagets general manager. Schmidt ansåg dock att Montana var föråldrad och inte värd att ta in. I slutändan tackade Lions nej till möjligheten och Montana gick istället till Kansas City Chiefs.

Montana bar Kansas City Chiefs Tröjor i två år och ledde laget till Super Bowl under säsongen 1994. Lions gick sedan till slutspel fyra gånger under de kommande fem säsongerna, men slutade i divisionsomgången.

Hur skulle Montanas öde förändras om han gick med i Lions? Det är en fråga värd att fundera över.

På pappret har kombinationen Montana och Sanders obegränsad potential. Montana är en erfaren quarterback som har lett 49ers till fyra Super Bowl-segrar. Sanders är en talangfull runningback som har vunnit NFL:s pris som mest värdefulla runningback fyra gånger.

Om Montana kan hjälpa Sanders att minska trycket på försvaret kommer Sanders att ha en chans att göra ännu större framsteg. Samtidigt skulle Montana också få ett mer potent vapen i offensiven, vilket skulle göra det lättare för honom att lyckas.

Naturligtvis är allt detta hypotetiskt. Verkligheten är att det är högst osannolikt att Montana kommer att ansluta till Lions billiga tröjor med eget tryck. Men det är fortfarande en “vad händer om” historia som är värd att fundera över.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *